Kom tot rust op de Veluwe

Wil je het haastige leven ontvluchten even helemaal tot rust komen? Dan hebben wij de gouden tip voor je. Ga naar de Veluwe. Hier kun je heerlijk tot rust komen. De Veluwe is namelijk een prachtig gebied waar het leven soms lijkt stil te hebben gestaan (in de positieve zin van het woord). Op de Veluwe vind je uitgestrekte bossen, prachtige natuur, mooie flora en fauna zijn er veel mogelijkheden tot recreatie. Kortom, als je tot rust wilt komen, doe je op de Veluwe

De Veluwe

Het gebied de Veluwe is ongeveer 1000 km2 groot. Het gebied heeft geen vaste grenzen, maar het ligt ingeklemd tussen de Veluwelandmeren, de Gelderse Vallei, de Nederrijn en het IJsseldal. Daarnaast heeft de Veluwe een natura-2000 gebied. Op de Veluwe vind je het bekende park het Nationaal Park Hoge Veluwe, blakbij ligt het Nationaal Park Veluwezoom. Daarnaast staat de Veluwe bekend om o.a. Het Loo, verschillende stuifzandgebieden en het Leuvenumse Bos.

Verblijven en genieten op de Veluwe

Het verblijven aan het Veluwemeer is een echte aanrader. Er zijn veel campings en vakantieparken te vinden, maar aan het Veluwemeer vind je ook hotels (bekijk deze tip). Geniet van de rust en de mooie omgeving die het Veluwemeer je bieden. Als je een lekker hapje wilt eten waar je echt van geniet, dan kan je kiezen uit diverse restaurants. Wij raden dit restaurant in Elburg van harte aan. Culinar genieten op-en-top!

Wat te doen op de Veluwe?

Op de Veluwe kun je tal van activiteiten ondernemen. Denk aan het bezoeken van museau en historische plekken, maar de Veluwe is het gebied van uitstek om te wandelen en te fietsen. Je vindt hier veel wandel-en fietsroutes. Ontdek de prachtige natuur, de vele mooie dorpen en vind je rust op de meest prachtige plekken.

Wil jij tot rust komen? Kies er dan voor om een uitstapje te maken naar de Veluwe. Je kunt hier een dag, een weekend, maar ook zeker een week verblijven. De Veluwe is het meer dan waard!