Een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje organiseren is natuurlijk een hele verantwoording, en vaak zijn het of steeds dezelfden die het moeten organiseren, of binnen het bedrijf is er gewoon één persoon voor verantwoordelijk.
Maar het is best wel moeilijk, vooral als er veel personeel bij het bedrijf werkzaam is. Meer mensen wil ook zeggen; meer wensen.

Allereerst moet je bedenken welke activiteit bij het bedrijf past, en dus ook waarom het uitje georganiseerd moet worden.
Gaat het gewoon om een leuk dagje weg is het heel wat anders dan wanneer het puur gaat om een stukje teambuilding. Want teambuilding is heel wat anders dan gezellig rond de bar hangen, en gezamenlijk uit eten gaan.

Bij het eerste ben je meestal samen bezig, bijvoorbeeld bij een speurtocht of je moet iets oplossen of bouwen samen met collega’s. Het tweede, daar staat de gezelligheid voorop.

Wil je dus teambuilding, dan kun je het beste een bedrijf dat daarin gespecialeerd is benaderen. Zij weten immers precies wat er moet gebeuren. Er wordt gezorgd voor eten als je dat wilt, en een drankje, en het bedrijf heeft mensen in dienst die heel goed zijn in teambuilding. Dit teamuitje heeft echt zin. Als je het zelf gaat organiseren kan dat een geheel ander verhaal zijn.

Voor de gezelligheid, of om iets te vieren, dan kun je het is de meeste gevallen wel zelf organiseren, tenzij jouw bedrijf ontzettende veel personeel in dienst heeft. In dat laatste geval kun je ook overwegen om een bedrijf in te huren, vaak is er dan ook ruim budget voor, en moeten er ook wat grotere accommodaties gehuurd worden dan de kroeg bij jullie in het dorp.

Bij een kleiner bedrijf, of een kleiner team kun je het beste aan iedereen vragen wat iedereen zou willen. Dan kun je daar rekening mee houden, zodat iedereen een leuke tijd gaat krijgen.