Alles over de scooter als vervoermiddel tijdens een vakantie

Het is een wereldwijd fenomeen: de wegen worden drukker en drukker. Dat is niet alleen in Nederland zo, maar wellicht nog extremer met name in Azië en ook Latijns Amerika. Wat is er nou leuk aan een vakantie waarbij je alleen maar in je vakantievilla zit? Je wilt er ook op uit. Maar probeer maar eens in steden als Saigon, Bangkok en Jakarta van de ene naar de andere plek te komen rond spitstijd. Dat kan je gerust een paar uur tot wel 4 uur kosten! Zonde van je vakantietijd natuurlijk, in Nederland raak je al gefrustreerd van de files en oponthoud, dat wil je niet ook nog eens tegenkomen op je vakantie toch? Om die reden is het aan te raden om eens te overwegen jezelf op een scooter te vervoeren op vakantie.

Scooter vakantie

Maar wat voor scooter dan, hoor ik je denken? Op vakantie wil je natuurlijk geen panne krijgen. Leg maar eens uit aan een Thaise mechanicus wat er mis is met je scooter in een of ander dorpje in de spreekwoordelijke middle of nowhere. Dat soort stres kun je natuurlijk ook niet gebruiken op je vakantie. Nee, daarom wil je alleen voor de beste merken kiezen. Vespa bijvoorbeeld, dat is zo een merk waar je altijd op kunt vertrouwen. Bij sommige mensen leeft het gevoel dat Vespa duur is. Toegegeven het is niet het goedkoopste merk op de markt, maar goedkoop is duurkoop zeker wanneer het op scooters aankomt is mijn ervaring. Enfin, zie de webwinkel fastfuriousscooters.nl voor scherpe deals op Vespa modellen.

Het voordeel van elektrische scooter is dat deze ook veel minder vaak technische problemen kennen. Startproblemen bijvoorbeeld zijn bijna uitgesloten bij de e-scooter (bron). Het probleem met een elektrische scooter is natuurlijk wel dat er voldoende mogelijkheden moeten zijn om deze op te laden. Met name in minder ontwikkelde landen kan dit voor obstakels zorgen. Maar ga je echter op vakantie naar moderne vooruitstrevende landen denk aan Scandinavië, Canada, Australië, dan kun je zonder probleem opteren voor een elektro scooter.