Weer eens wat anders dan een villa: glamping in de Ardennen

Bij veel mensen leeft toch het idee dat een vakantie in de Ardennen toch een beetje afzien is. Dat er geen comfort is. Maar niets is minder waar. Ook in de Ardennen zien we steeds meer luxe accommodaties opkomen. Toegegeven, geen villa’s. Maar glamping is in korte tijd erg populair geworden. Glamping voor degenen die onder een steen geleefd hebben de afgelopen jaren houdt in dat men bijv. in een luxe stacaravan verblijft van alle gemakken voorzien. Of een leuke safari tent. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er ook Pipo woonwagens. Kamperen in de Ardennen is dus lang niet meer afzien in een tentje.

Camping

Een vakantie in een luxe villa is doorgaans toch een saaie bedoening laten we eerlijk zijn, in veel gevallen is er niet zo veel te doen rondom de villa zelf. Met glamping in de Ardennen zit je midden in een prachtig natuurgebied met oneindige recreatie mogelijkheden. Of je nu houdt van wandelen, vissen, mountainbiken, bergbeklimmen, speleologie, het maakt niet uit, voor ieder wat wils in de Belgische Ardennen.

Meer informatie: https://campingardennen.nl/arrangementen/actieve-familievakantie/

Voor veel mensen is het culinaire aspect ook een reden om de Ardennen te bezoeken. Je kunt je hier te goed doen aan Belgische patatten en de beste kwaliteit bier. Ben je minder actief aangelegd dan hoef je je dus ook hier geen moment te vervelen, iedere camping kent wel een terras en een restaurant die het merendeel van de dag open is.

Tip: https://campingardennen.nl/glamping-belgische-ardennen/

De Ardennen zijn ook een uitermate gezellige bestemming. Zit je alleen in een vakantievilla, niet zo leuk natuurlijk. Op een camping in de Ardennen over het algemeen heb je toch een meer gemoedelijke sfeer. Er zijn campings waar het merendeel van de gasten Nederlands zijn en dat is wel zo fijn om in de eigen voertaal een praatje te kunnen hebben. Het is een totaal andere sfeer t.o.v. een villa vakantie, en je zult eerder aan de praat raken, vrienden maken en samen op pad gaan. Dus ook op sociaal vlak is glamping in de Ardennen zeker aan te bevelen.