,

Bescherm je huis tegen inbraak wanneer je op vakantie bent

Iedereen houdt er van om op vakantie te gaan, maar het is natuurlijk verschikkelijk wanneer je er na je vakantie achter komt dat er is in gebroken in je huis. In vakantiemaanden zijn dieven heel actief. Ze zoeken woningen van mensen die op vakantie zijn en slaan toe. Dit kan je natuurlijk nooit helemaal voorkomen, maar je kan ten minste je woning goed beschermen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je dit kan doen.

Social media

Om te beginnen is het internet tegenwoordig heel populair. Mensen delen er bijna alles op, dus ook wanneer ze op vakantie gaan. Het is stom om te plaatsen dat je de komende weken met je hele gezin naar Frankrijk gaat, aangezien veel mensen dit kunnen lezen en de informatie gewoon beschikbaar is op het internet. Men weet dus allemaal dat jij niet thuis bent.

Bewoonde indruk

Wanneer een woning een tijdje lang perfect is opgeruimd dan gaat dit opvallen voor dieven. Het is dus belangrijk dat je een bewoonde indruk achterlaat in de woning. Zo is het handig om een tijdschakelaar in te zetten waarmee lampen aan- en uit gaan, zo lijkt het of er mensen thuis zijn.

GPS

Wanneer er toch ingebroken is, dan is het handig om je gestolen spullen terug te kunnen vinden. Veel apparaten hebben een GPS mogelijkheid, waardoor je de locatie kan opsporen. Zorg dat deze goed zijn ingesteld om telleurstelling te voorkomen.

Beveiligingscamera’s

Bij Holland Hekwerk kan je beveiligingscamera’s kopen voor thuis. Beveiligingscamera’s zijn om meerdere redenen erg handig. Om te beginnen schrikt het inbrekers af, omdat ze natuurlijk een grote kans hebben om herkent te worden. Hiernaast kan je van een afstandje mee kijken naar wat er om je woning heen gebeurd. Ten slotte heb je ook nog bewijs voor de verzekeringsmaatschappij en politie wanneer er wel is ingebroken. Neem een kijkje op www.hollandhekwerk.nl voor de mogelijkheden die er zijn.